Tiina-puuhanainen järjesti jo toistamiseen vesikoiraihmisille agilityviikonlopun Mouhijärvellä :) Majoituspaikaksi saimme niin ollen tutuksi tulleen Miian vanhempien lukaalin treenihallin lähistöltä Miia-puuhanaisen järjestämä. Hauskaa oli, niin hallilla kuin majapaikassa. Lauantaina treenasimme ensimmäisen ja sunnuntaina toisen ratapiirroksen mukaista rataa. Lauantailta on myös videotodistetta Marian ystävällisesti kuvaamana, kiitos siitä! Laitan ratapiirrustusten alle tarkempaa selostusta ohjauskuvioista ja muista huomioista. Kaiken kaikkiaan voin todeta, että Zia jaksoi viikonlopun todella hyvin. Jostain on löytynyt vauhtia niin minun kuin Zian liikkumiseen. Lauantaina minusta tuntui, että osasin itsekin liikkua jotenkin sujuvammin kuin ennen. Sunnuntain meno oli kyllä sitten samaa vanhaa takkuamista minun osaltani, mutta Zia jaksoi tällöinkin ihmeen hyvin toistoja. Kiva, että välillä jää onnistunut olo treeneistä, vaikkei meidän meno tule varmasti koskaan mitään tykkimäistä olemaankaan.

Zipan ensimmäinen sessio esteet 1-8

Lähdössä esteen 2 taakse koiraa vastaanottamaan, siitä valssi esteelle 3 (huomaa jäädä tarpeeksi lähelle estettä 2, jotta mahdut myös valssaamaan) ja 4 esteen kautta lähetys putkeen. 6 esteellä vasemmalla lähetys takaakiertoon, oikella veto esteen yli ja koira taas vasempaan (oliko tämä nyt sitten twisti??) ja vasemmassa kuljetus seiskalle. Este 8 tehtiin pakkovalssilla.
-> Tämä sujui meillä yllättävän hyvin, koska olin ajatellut, että jäämme heti esteille 1-3 takkuamaan. Myös kuljetus esteeltä 6 putkeen 7 onnistui aivan yli odotusten, koska muistan elävästi, että edellisellä Mouhijärven kurssilla Zia oli tosi vaikea saada vastaavassa tilanteessa putken ensimmäisen suuaukon ohi.

Zipan toka sessio esteet 11-21 (tästä sessiosta on myös videoita postauksen lopussa)

Este 11 oikean käden pyörityksellä, kiinnitä huomiota siihen, ettet itse valahda pyöriessä liian lähelle putken 12 väärää päätä. Estettä 15 ennen jonkin sortin päällejuoksu? vekkaus? Jotain siinä oli tarkoitus tehdä, että saatiin koira yli esteestä 15, ai että mä olen pro näissä ohjauskuvioissa ;) Esteelle 17 oikealla lähetys takaakiertoon, vasemmalla veto yli esteestä ja lähetys esteelle 18. Ohjaajan pitäisi valssata hyvin lähellä estettä 17, ettei turhaan lykkää koiraa liian laajalle kaarelle ennen estettä 18 (kuten minä teen suurimmassa osassa videoita). Este 19 pyörittäen vasemmalla kädellä ja lähetys putkeen 20 niin kaukaa kuin pystyy (meiltä ei onnistunut esteen 18 takaa, toisaalta, annan käskynkin aivan liian myöhään...). Esteellä 21 persjättö, katso ja kutsu koiraa oikean olan yli, kuten minä niin ansiokkaasti teen viimeisessä videossa ;)

Zipan ensimmäinen sessio esteet 1-11

Oliko ohjaaja sunnuntaina vähän jäässä? No ei suinkaan ja sillä ei varmasti ollut mitään tekemistä sen kanssa, kuinka monta viinilasillista tuli nautittua edellisenä iltana ;)
Lähtö esteen 2 taakse kutsumaan oikealla, vasemmalla lähetys esteen 3 takaakiertoon. Esteet 3-4 päällejuoksuna, jossa on tärkeää, että ohjaajan jalat pysyvät koko ajan samaan suuntaan, eli eteenpäin, vain vastakkainen käsi siirtyy aina esteen kohdalla vetämään koiran esteestä yli. Esteiden 5 ja 6 väliin valssi ja 6-7 välistävedolla. Esteet 8-11 samaan tyyliin kuin alusta päällejuoksuna, vitsit että oli mulle vaikea ohjauskuvio!

Zipan toka sessio esteet 11-23

Tokalla sessiolla Marko puuttui paljon vähemmän mun virheisiin, ajatteli varmaan, että luodaan nyt näillekin onnistumisen elämys siitä, että päästiin radassa eteenpäin ;) Esteet 11-13 oikealla ohjaten, veto esteen 13 yli vasemmalla, vasen jää päälle ja vapauttaa koiran vasta esteen 14 kohdilla. Valssi esteiden 14-15 väliin. Vasemmalla yli esteestä 15, lähetys takaakiertoon esteelle 16 ja 17, vedetään oikealla yli esteestä 17, koira kulkee siivekkeen ja ohjaajan välistä, pyöritys esteellä 18 ja edelleen oikealla este 19. Esteen 19 ja 20 välissä tehtiin jotain korjausliikettä (mutta mitä?) ja esteiden 20 ja 21 väliin valssi. Este 23 jälleen päällejuoksuna.

Videot:
Lauantain esteet 12-15
Lauantain esteet 12-18
Lauantain esteet 12-19
Lauantain esteet 12-19
Lauantain esteet 15-19
Lauantain esteet 15-20
Lauantain esteet 19-21
Lauantain esteet 19-21