Tulee taas hiukka jäljessä nämä päivitykset, mutta haluan kumminkin merkitä blogiin vaikka myöhässäkin. Kuten aiemmin todettu, täältä on kiva jälkeenpäin katsella mitä on tullut tehtyä. Paimennuksesta kiinnostuneiden kannattaa myös lueskelle alempana löytyvää paimennuspostausta, joka on poikinut ihanan runsasta keskustelua, hyvä me! Keskustelu jatkukoon :)

Aiheena on helatorstain jälki, mutta samaan syssyyn merkitsen muistiin, että oltiin Turun porukan kanssa Hyvinkään koirakylpylässä 16.5.. Reissussa oli kaikkein kivointa se, että mukaan lähteneistä kuudesta koirasta kaikki polskivat puolen tunnin aikana reippaasti altaassa, osa heti, osa pienellä rohkaisulla :)

Sitten jäljestykseen. Päivi, Panda ja Neri kurvasivat helatorstaina iloksemme ja jälkiseuraksi aina Helsingista saakka. Aluksi vedettiin jäljet, sitten kahviteltiin ja lenkkeiltiin ja viimeiseksi ajettiin jäljet. Zialle tehtiin seuraavanlainen jälki:

Pituus: Ehkä noin 300-350m?
Ikä: Vajaa 5h.
Maasto, muoto ja makaukset: Maasto vaihtelevaa, pääosin tuoretta kuusivaltaista kangasta, osa matkasta soistunutta koivikkoa. Muoto loiva kaari ilman suoria kulmia, makauksia taisi olla alun ja lopun lisäksi kaksi piilomakausta.
Miten sujui: Sujui ihan hyvin, makaukset Zia ilmaisi edelleen nätisti, vaikka ne kuhisivat muurahaisia... Päivi yritti ottaa kuvia myös edestäpäin ja se todettiin liian suureksi häiriöksi, meinasi mennä ihmishauksi XD
Mitä opimme: Laita makausten namit rasioihin...

Neri sai myös kunnon jäljen ajettavakseen, mutta tätiosasto (Panda&Luru) saivat tyytyä peltojälkeen. Tapansa mukaan Luru kaahotti menemään XD Sillä on valtavasti kiinnostusta ja intoa jälkeen, täti on aina aivan tohkeissaan, mutta edelleen on tädille epäselvää mitä jälkeä onkaan tarkoitus seurata. Kaatona ollut peuransorkka kiinnosti Lurua valtavasti ja hän saikin ylpeänä kantaa sen autolle :) Alla opetuskuvaa jäljenteosta ja ajosta.

Jalko026.jpg
Aluksi oiotaan liina.

Jalko045.jpg
Ennen ajoa käydään loppuun lisäämässä kaato (myös sille ekalle koiralle!), tässä taivastellaan muurahaisten määrää...

Jalko048.jpg
Kaato näyttää tältä, huomatkaa sorkan alta pilkottava rasian kulma, eli loppupalkka kyllä oli rasiassa...

Jalko033.jpg
Anna koiran rauhassa nuuskutella ;)

Jalko049.jpg
Tässä odotellaan, että koira nostaisi jäljen.


Jalko056.jpg
Anna koiralle vapaus edetä, sopiva vauhti on reipas kävely. Jos joudut itse juoksemaan, hidasta koiran tahtia liinan avulla.

Jalko063.jpg

Jalko062.jpg
Liina kannattaa päästää suoraksi alusta asti, eikä kantaa kiepissä kädessä. Helpottaa huomattavasti maastossa liikkumista, kun liinasta voi tarttua kiinni puun toiselta puolelta.

Jalko067.jpg
Muista kerätä merkit tarkoin pois, paitsi jos käytät esim. talouspaperia.

Jalko078.jpg
Myös pellolla voi jäljestää, tädit vauhdissa :)

Jalko082.jpg
Palkkio on kaiken A&O.

Jalko022.jpg
Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa! Otetaan uusiksi :) :)