Perjantaina huristelin aamusta Helsinkiin koirien kanssa ja herätin Jaanan, Uman&Menan uniltaan vastaanottamaan koiruja hoitoon. Työpäivän jälkeen huristelu takaisin heille ja ulos treenaamaan AVO-liikkeitä sekä lenkkeilemään.

Otin Lurun kanssa kaukoja, luoksetuloa pysäytyksellä, liikkeestä seisomista ja maahanmenoa sekä noutoa. Kaukot ok lähietäisyydeltä (tyyliin alle 4m?), mutta venyttäessä matkaa yli 5m ei meinaa ekalla käskyllä nousta :( Tässä siis paljon töitä, ettei kokeessa tarvitsisi jännätä. Jaana toimi liikkeenohjaajana, siihen Luru ei onneksi reagoinut mitenkään. Luoksetulo ok, tulee vaan innoissaan niin lujaa laukkaa, että pysähdys meinaa venyä. Luru osaa tulla myös sopivan koottua laukkaa olleessaan vähemmän täpinöissä, mutta koska kokeessa se on yleensä aina täpinöissä, parempi varautua vauhdikkaaseen menoon... Kerran otin koko liikkeen, tuli ihan kivaa vauhtia luokse, pari askelta ennen tipautti raville. Liikkestä seis muistaakseni ihan ok, ei ainakaan Jaanan mukaan liikuttanut jalkojaan käskyn jälkeen. Liikkeestä maahanmeno just ja just välttää, menee aika hitaasti. Tässä on ongelmana myös se, että olen itse erittäin epävarma liikkeen suhteen, varmistelen käskyä hidastamalla. Harjoitusta, harjoitusta! Nouto ihan kiva. Edelleen, Luru jätettynä kapulan taakse ja "nouda" käskyllä siitä kutsu eteen istumaan. Positiivista on, ettei yritä enää leikkiä kapulalla tassuillaan ja tulee ihan iloisesti luokse.

Zian kanssa sekoiltiin peruskäskyjä aina välissä ja lähinnä opeteltiin malttamaan ja tajuamaan ettei aina ensimmäiseksi ruveta riehumaan kavereiden kanssa...

Kiitos vielä kerran Jaanalle ja tytöille vertaistuesta, se tuli todella tarpeeseen! Yksin ei kaikkea huomaa, kuten sitä, että Lurun perusasento on hivuttautunut vähän liian eteen. Sitä ruvetaan pikkuhiljaa korjaamaan... Otetaan uusiksi heti kun kalenterit sopivat yksiin!