Niin se vuosi aina vierähtää loppuun aivan kuin huomaamatta! Milloin sitä oppisi ennakoimaan sen, että kaksi viimeistä kuukautta kuluvat AINA nopeammin kuin vuoden muut kuukaudet? Ajattelin vuoden viimeisen päivän kunniaksi päivittää loppuvuoden kuulumiset ja aloittaa uuden vuoden sitten mietiskelemällä missä oikeastaan mennään meidän harrastusten ja tavoitteiden (onko niitä?) suhteen :)

Zian agility on vienyt ehdottomasti eniten harrastusaikaamme marras- ja joulukuun aikana. Harmillisesti neljä viimeistä treenikertaa jouduttiin perumaan pakkasen vuoksi, siirtyvät siis ensi vuoden puolelle. Joulukuun ensimmäisissä treeneissä harjoiteltiin pöytää (ei ongelma) ja välistävetoja sekä pientä rataa. Välistävedot rupesivat sujumaan heti kun Zipasta vähän innostettiin. Se on vähän semmoinen koira, että jos ohjaaja tekee eleettömästi, niin iskee päälle ajatus "onko tässä nyt kuitenkin jotain epäilyttävää". Varsinkin ensimmäistä kertaa tehtävien harjoitusten suhteen neiti kaipaa vahvistusta ohjaajalta. Pikkuinen radan pätkä yllätti mut, alkaa löytyä sitä vauhtia Ziankin kintuista ;)  Erityistä kiitosta saimme kontakteista, irtoamista sen sijaan pitäisi vahvistaa ja vahvistaa ja vahvistaa... Yllättäen joo, kun ei olla kertaakaan käyty omatoimisesti treenaamassa hyvistä aikeista huolimatta! Radalta löytyi hyppyeste, A-este, pituus, kepit, hyppyeste, putki, hyppyeste ja pöytä helpossa suorassa muodostelmassa, ei kieputuksia.

Tokoa treenattiin molempien tyttöjen kanssa Turun vesikoirien perjantai treenivuorolla ATT-Areenalla. Musta on tullut sen verran laiska, ettei tokoa tule treenattua ulkona näin talviaikaan. Yhteensä kolme kertaa pääsimme nauttimaan sisähallin autuudesta ja näinä kertoina ehdittiin molempien kanssa harjoitella luoksetuloa (Lurulla pysäytyksellä), tunnaria, ruudun alkeita kosketusalustalla, seuraamista ja noutamista (Lurulla sekä metalli että puukapula). Pääosin olin tosi tyytyväinen tyttösten työskentelyyn, ainoastaan ensimmäisen kerran hulina sai Zian ihmettelemään, että pitikö täällä treenata vai leikkiä muiden koirien kanssa? Tosi kivoja "saavutuksia" tokon puolella on molempien tyttöjen kanssa nouto. Molemmat ovat treenanneet tunnaria niin, että oma kapula on kasassa olevien väärien kapuloiden edessä, sivuilla ja Zipalla myös takana. Luovutus on molemmilla hieno :) Zipanen on myös edennyt norminoudossa luovutukseen ihka oikealla kapulalla! Lurulla noutaminen sujuu myös metallilla ja Zipakin on jo metallista kapulaa nostellut. Hienoja tyttöjä :)

Lisäksi marraskuussa kävimme Turun vesikoirien kanssa Hyvinkään kylpylässä nauttimassa sulasta vedestä. Hienosti kaikki vesiäiset uivat ja Zipanen ja Lurunen nauttivat esineiden hakemisesta. Erityisesti Luru, koska Zipa nauttii myös siitä, että saa varastaa Lurun tuoman esineen "rannalla" XD Jaa ja Luru kävi joulukuun puolivälissä Piiran käsittelyssä. Jumissahan tuo oli taas jonkin verran, mutta ei niin pahasti kuin aiemmin. Jumitukset eivät myöskään olleet toispuoleisia, joten oletamme, että johtuvat steriloinnista.

Vesikoiraporukalla myös lenkkeiltiin, välillä isommalla, välillä pienemmällä porukalla. Ennätys oli 16 vesikoiraa sulassa sovussa Kaarinan metsissä :) Ensi vuoden yhteislenkkejä ja muita huippukivoja yhteisiä vesikoirapuuhia odotellen toivotamme kaikille tutuille ja tuntemattomille oikein hyvää uutta vuotta 2010!