Lainaus Toukon blogin kommenteista:
Luultavasti jonkun verran plus-miinus luonnelistausta helpottaa, jos on useampi koira, koska silloin näkee erot koirissa, joiden ympäristö on sama ja joihin suhtaudutaan samalla lailla (paitsi tilanteessa, jossa toinen koira on elefantti ja toinen keijukainen sängyssä kävellessään ;))

Meidän perheessä on tosiaan niin, että Zia saa tulla sänkyyn paljon useammin kuin Luru, koska Zia vain on keijukainen ja Luru elefantti XD Lurulla on myös joku ihmeen pakkomielle sänkyyn päästyään tunkea itsensä meidän ihmisten päiden väliin.. miellellään vielä takapuoli edellä... siihen verrattuna Zian kohteliasta käpertymistä jalkopäähän ei edes huomaa ;)

Pelin säännöt ovat sellaiset, että Perttelissä sänkyyn pääsee vain erityisluvalla ja vain aamulla. Siis Zia, Luru pääsee sitäkin harvemmin, joskun sunnuntaiaamuisin, kun on meneillään koko perheen halitteluvartti. Parkanossa sen sijaan on Lurullakin oikeus nukkua halutessaan koko yö sängyssä, koska Parkanossa nukun pääsääntöisesti vain minä. Molemmat koirat ovat oppineet nämä säännöt kohtuullisen hyvin, tosin Jaskan ajoittainen vieraileminen Parkanossa hiukan sekoittaa pakkaa. Luru pysyy yleensä vieressäni koko yön. Zia taas menee ja tulee. Mikä tekee hommasta hauskaa on, että hän ei silti IKINÄ tule Parkanossakaan sänkyyn ilman lupaa. Ensiksi hän istuu lattialla tuijottaen minua, jos en herää tähän, hän nostaa ensin yhden tassun naamani kohdalle sängyn laidalle ja toisen tassun perään, jos en yhteen havahdu. Sen enempään hänen ei ole tarvinnut koskaan tehdä ;) Hauskaa on myös se, että olen oppinut antamaan luvan käytännössä heräämättä sikeästä unesta. Rituaali siis toistuu yön aikana yleensä kaksi kolme kertaa. Aamulla muistan kyllä heränneeni jonkinlaiseen horrokseen, mutta koen silti nukkuneeni ihan hyvät yöunet. Perttelissä Zia taas ei koskaan ikinä yritä pyytää yöllä sänkyyn. Vasta aamulla ilmestyy pieni ruskea naama tuijottamaan ja pieni ruskea tassu perään, jos on tarpeen ;)

P.s. Peruuttamalla pyörimistä on harjoiteltu jo kovasti, eilen Luru peruutti jo 3/4 ympyrän ympärilleni :) Vahvoilla vartaloavuilla edelleen, mutta olen tästäkin edistyksestä jo todella iloinen! Zia taas oppi peruuttamaan taakseni peruasennosta kääntäessäni rintamasuuntaa :)