Ihan ekaksi pakko laittaa yleinen huomio. Lukaiskaapa kuvaus blogin sisällöstä tuosta oikealta. Joskus on aika hassua tajuta, että olen pitänyt tätä blogia melkein koko koiranomistaja-aikani. Luru oli 7kk kun aloitin kirjoittamisen :) Vuosien varrella kirjoitustyyli on selkeästi vaihdellut, samoin aiheet. Tällä hetkellä tuntuu olevan kovin treenipainotteista tämä meidän elämä, mutta uskokaa pois, kyllä se varmaan tästä vielä muuttuu ;) Sitten asiaan, eli lokakuun vikan viikon treeneihin.

ZIPANEN

Luoksetulo:
Luoksetuloa otettiin kahtena eri kertana. Ensimmäisellä vauhdista palkkaamisia jalkojen väliin, aivan mieletön vauhti :) Toisella kerralla tehtiin kokeenomainen suoritus, tosin taas ilman liikkuria. Oli hieno ja vauhtia piisasi :)

Tunnari:
Tunnarin osalta harjoiteltiin namien syömistä vieraiden keskeltä.

Paikalla istuminen:
Sain jopa tehtyä inhokkiliikettä, paikalla istumista ;) Liikkeessä sinällään ei ole ongelmia (vielä!), mun mielestä paikallaolot on vaan niin tajuttoman tylsiä treenattavia, että jää helposti tekemättä. Paikallaistumista kerta Lurun kaverina, aika 1min, palkkaus puolessa välissä. Hyvin istuu.

Jäävät - seiso:
Tällä viikolla tehtiin jo melkein kokeenomainen suoritus koiran viereen palaamisen kera. En varsinaisesti käskytä seuraamaan, mutta Zia tarjoaa sitä itse, kun pysähdystä otetaan sivulta. Koiran vierelle palaamista on vielä syytä treenata, hiukan epävarma on pieni koiranpoika edelleen.

Jäävät - maahan:
Vihkoon on merkitty kokeenomainen vierelle palaamisen kera. Olen kyllä varmasti tehnyt niin, että ensi alkuun muutama toisto pelkästä tippumisesta palkiten ja sitten vasta kokeenomaisesti. OK.

Nouto:
Vauhtia vaalitaan edelleen palautuksen osalta. Tässä vaiheessa alkaa tosiaan olla jo valoa tunnelin päässä. Teimme sekä sivulta heittoja että koiran jättöä kapulan taakse ja siitä käskytys. Molemmat sujuivat suhteellisen iloisessa mielentilassa :)

Seuraaminen:
Jaa, alkuun etsin että missä on tämän viikon seuraamistreeni? Sitten muistin, että suunnittelin olevani possu ja kuittaavani Mouhiksen treenin tälle viikolle. Toisin sanoen, Miia toimi liikkurina ja käskytti peräkkäin sekä hihnassa että ilman seuraamiset. Kaaviona ALO-pituinen askellus. Ihan kohtuullisesti toimi, vaikka hihnan kanssa ei olla koskaan aiemmin harjoiteltu ja välissä oli pelkkä kokeenomainen palkka. Hiukan minusta hyytyi toisen kaavion loppua kohden, mutta silti ihan hienoa pikkuiselta :)

Ekstrana pyöriteltiin taas metallia ja tarkennettiin perusasennon paikkaa.

Tekemättä jäi: Paikkamakuun yksi treenikerta.

LURUNEN

Tunnari:
Kerran syötiin nameja väärien keskeltä, jokohan sitä uskaltaisi ottaa omaa mukaan kuvioihin ;)

Luoksetulo:
Luoksetuloa otettiin kahteen otteeseen merkatulla matkalla. Taisin keksiä ratkaisun seisomisongelmaan. Ekalla treenikerralla menin ensimmäisellä toistolla itse kolmannen merkin kohdalle, eli vain 20m päähän Lurusta (mulla on siis merkit: lähtö - 10m - 20m - lopetus). Tältä matkalta seisominen onnistuu hyvin ja täpäkästi. Siitä sitten pikkuhiljaa pidensin matkaa siirtyen itse kohti viimeistä merkkiä. Ihan täyteen matkaan ei päästy kummallakaan treenikerralla. Palkkaus tapahtuu viemällä namit koiran luokse, sitten palaamalla loppuun ja uudelleen kutsumalla maahanmenoon. Viimeisen toiston palkkaan sitten jalkojen välistä kiinni leluun. Tämä tuntuu toimivan nyt tähän hätään, vauhti säilyy ja Luru kestää hyvin useita toistoja saman treenikerran aikana.

Kaukot:
Kaukoja hinkataan nykyisellään melkein joka päivä ennen iltaruokaa. Nyt alkaa Lurulla löytyä malttia tehdä vaihdot ilman jalkojen liikuttelua, pikkuhiljaa koitetaan saada etäisyyttä kasvatettua.

Idari:
Seiso, istu, maahan erottelua niin, että minä peruutan. Hyvin erottelee.

Paikalla istuminen:
Zian kanssa ja hyvin pysyi ryhti :)

Ekstrana samat kuin Zialla.

Tekemättä jäi: Paikkamakuun yksi treenikerta (huudetaan kuorossa: Yllätys!).