Kiitoksia kovasti kaikille Zian onnittelijoille :) Zia-neiti pusuttaa jokaista virtuaalisesti omalla hurmaavalla tavallaan ;)

Jennin kommentista tuli mieleen laittaa tänne vihdoinkin listausta, joka parhaimmillaan lannistaa pahimpia pentukuumeita...

Tosi on, että kyllä kaksi koiraa menee melkein siinä missä yksikin ja lisäksi niillä on valtavasti seuraa toisistaan. Toki harrastamisen kanssa on vähän niin ja näin, itse tunnun olevan sen verran yksioikoinen, että mun on tosi vaikeata treenata kahta koiraa samaan aikaan. Tavoite onkin saada Lurulle TK2-titteli ja keskittyä sitten enemmän Ziaan, jonka kanssa on tähän asti otettu pelkkiä perusteita (istu, maahan, seiso, paikalla makaamista, sivulletuloa ja eteen istumista, sekä kapulan pidon alkeita).

Tosi on myös se, että Zia on maailman ihanin syli- ja pusukoira. Sillä on tosiaan erioikeus kammeta viikonloppuaamuina meidän ihmisten seuraksi sänkyyn loikoilemaan. Ihan kauheata sallia toiselle koiralle jotain ja toiselle ei, mutta tosiasia on, että Luru on vaan niin paljon isompi ja painavampi ja sillä on ärsyttävä tapa kiehnätä ja talloa tosi väkivaltaisesti. Onneksi Zia pomppaa sänkyyn niin vaivihkaa, ettei Luru yleensä edes huomaa tätä ;)

Mutta totisinta totta on se, että Zia on oikea tuhokone! Ehkä asia ylikorostuu sillä, että Luru oli todella kiltti pentu, joka ei tuhonnut oikeastaan mitään koko pentuaikanaan. Toiselta näyttää Zian lista:

--------------------------------------------------------------------------
- olohuoneen seinän nakertaminen -> tämän jälkeen olohuone suljettiin koirilta
- eteisen seinän nakertaminen -> eteinen suojattiin pahveilla ja vessan ovi jätettiin auki
- vessapaperirullan tuhoaminen -> rulla pois päiväksi
- pyykkikoneen päältä tavaroiden kurkottelu ja tuhoaminen ->kaikki koneen päältä päiväksi saunaan
- saunan oven pureskelu -> saunan ovi suihkutetaan joka aamu väkiviinaetikalla
- lavuaarin reunalta hammasmukin pudottaminen ja harjojen&tahnan tuhoaminen -> nämäkin päiväksi pois
- keittiön hyllyltä reseptikansion alasvetäminen ja pureskelu ->hyllyn eteen sermi aina kun vaan muistetaan ->jos ei muisteta, taas on kamat vedetty alas...
- keittiön pöydältä kukan kurkottelu ja lattialle pudotus ->myös keittiön pöydän tyhjennys
- keittiön puisen arkun pureskelu ->arkku peitettiin huovalla, kannen päälle kattiloita, jotka tippuvat riiviön niskaan, jos rupeaa kiskomaan huopaa
- keittiön tuolin pureskelu ->taas väkiviinaetikkaa kehiin
- olohuoneen maton aloitettu purkaminen sillä aikaa kun otan sohvalla päivänokosia
--------------------------------------------------------------------------

Ja koirille tosiaan jätetään joka aamu jotain puuhasteltavaa ja nakerreltavaa. Jos saavat aidot, veriset luut tuhoja ei löydy, ilmeisesti niissä riittää puuhaa koko päiväksi. Zia ei myöskään ole koskaan osoittanut minkäänlaisia eroahdistuksen elkeitä. Olen päätynyt siihen, että se kai vaan kaipaa niin paljon tekemistä vielä tässä vaiheessa ettei malta nukkua koko päivää... Onneksi sisälle pissiminen on sentään ohi, 10h menee kuivana helposti :)

Että kannattaa miettiä näitäkin puolia haaveillessaan pennusta ;) ;)